Конфі з червоної цибулі - ідеальне доповнення до будь-якого м'яса або паштетів
Про цибульний конфітюр або як ще називають це незвичайне лакомство - цибульний мармелад - написано чимало статей.
Цей вишуканий продукт по праву заслуговує на особливу увагу, адже його відмінний, пікантний смак змушує тремтіти серця багатьох гурманів і просто цінителів смачної кухні.
По суті, цибульний конфітюр є карамелізована ріпчаста цибуля, яку щедро приправлено вином або винним оцтом, натуральним медом і ароматними прянощами і спеціями. При приготуванні цей чи то соус чи приправа перетворюється в невимовного смаку і ефемерної консистенції продукт, який не соромно подати до найвитонченіших гастрономічних винаходів.
У Франції, наприклад, цибульний конфітюр за традицією сервірують з дорогими сирами, фуа-гра, рибою або хрусткими тостами. Крім цього, цибульний конфітюр подають до всіляких паштетів, терріна, сирів, холодного та гарячого м'яса. Та й просто в поєднанні зі свіжою скибочкою хліба виходить чудове лакомство.
Для кого саме слово цибуля викликає не райдужні асоціації, спробуйте переосмислити цінності і приготувати цибульний конфітюр, який, до речі, в готовому вигляді нерідко можна зустріти на полицях гіпермаркетів. Спробуйте це смачне блюдо хоч раз і можливо маленька баночка з цим цікавим продуктом назавжди оселиться на вашій кухні.