Коротко і цікаво про історію паштета і терріна

heading_title

?Немає нічого кращого, ніж влаштуватися в своєму улюбленому кріслі з келихом червоного вина і хрустким багетом, намазаним апетитним паштетом. Це один з наших улюблених способів розслабитися.


    Слово Terrine сходить до середньовіччя і по-французьки просто описує глиняний посуд. Террін має те ж походження, що і англійська супниця, що означає щось зроблене з землі, з Терри. Террін або терін (15 століття) означає земляний і походить від латинського terrenus або terra 'земля'. Китайська глиняний посуд також відома як теракота. Згодом використання слова террин було розширено для опису їжі, яка готується в страві, яке ми тепер в тому числі знаємо і під називаємо Паштет (/ p?te? /).


    Отже основна відмінність між террінами і паштетами сьогодні полягає у фракції помелу. Террін має більш грубу текстуру з зернистою фракцією перемеленого фаршу. А паштети в свою чергу більш однорідні і іноді більш ніжні. Відповідно рецептури теж відрізняються.


   Терин або паштети були відомі римлянам, грекам і французам ще в 11 столітті. У Стародавній Греції афіняни продавали паштети на ринку разом з іншим м'ясом. В основному це був спосіб заробити більше грошей, використовуючи і продаючи кожну частину тварин, яких вони вирощували.


   Але насправді саме французи здебільшого намагалися знайти спосіб зберегти м'ясо і рибу на весь рік. За старих часів кондитер (кондитер) відповідав за приготування паштетів. Те, що починалося з просто подрібненого фаршу, змішаного зі спеціями, приготованого і з'їденого в холодному вигляді з терріна, перетворилося в паштети, коли кілька видів м'яса загорнули в тісто. Тістом фарш обертався, щоб утримати всю начинку разом, так блюдо виглядало більш апетитно і привабливо. Pate означає «тісто» і Паштет був спочатку запечений в корі (Паштет ан cro?te).


   У середні століття французи перетворили паштет в справжній шедевр, красиво прикрашений для урочистих застіль. Вони були присвячені відомим людям протягом століть. На честь кардинала Мазаріні (P?t? a la Mazarine) або в честь короля (P?t? a la reine) - лише приклади.


   Саме французи використовували паштет як засіб для творчих пошуків, представивши більш складні аромати, який характеризує витонченість суміші і нову текстуру більш дрібно подрібненого «мусу». Сьогодні паштет залишається основою французької дієти. В останні десятиліття він став улюбленим перекусом і першим вибором закусок в мільйонах сімей по всьому світу.


   В наші дні терин і паштети - це свято насолоди безліччю різних варіантів традиційного сільського страви, яке багато поколінь люблять як ситну трапезу, що ідеально підходить для спільного вживання з сім'єю і друзями. Багато ресторанів, Террін і паштети пропонують відвідувачам як делікатні, вишукані страви, для створення яких потрібні великі кулінарні навички і пристрасть.

Пов'язаний Пост
Рійет - гастрономія з Франції

Рійет - гастрономія з Франції

Метод приготування м'яса, схожий на паштет. Готують з м'яса сільськогосподарських тварин, птиці та навіть риби, яку січуть, або ріжуть на кубики, ...

Чому печінка - це Cупер-продукт багатий поживними речовинами

Чому печінка - це Cупер-продукт багатий поживними речовинами

Чому ви повинні включати печінку в свій раціон? Не багато які продукти гідні звання Суперпродукт. Однак печінка - одна з них! Будучи колись популярним і цінним джерелом харчування, в сучасному світі печінка вийшла з моди. Хоча вона низькокалорійна і багата високоякісним білком, при цьому ще й містить неймовірну кількість життєво важливих поживних речовин. Однак зараз м'язове м'ясо, як правило, краще, ніж субпродукти. Незважаючи на те, що її популярність падає, печінка, можливо, є одним з найбільш багатих поживними речовинами продуктів на планеті.

Конфі з червоної цибулі - ідеальне доповнення до будь-якого м'яса або паштетів

Конфі з червоної цибулі - ідеальне доповнення до будь-якого м'яса або паштетів

Про Цибулевий Конфитюр (конфі) - що це за лакомство таке і з чим його їдять. Ідеальне доповнення до будь-якого м'яса або паштетів ...