Рійет - гастрономія з Франції

heading_title

RILLETTES (рийэт, рилет або рілэт) - метод приготування і подальшого збереження, де м'ясо піддається повільнму томлінню в жирі з травами і овочами протягом декількох годин (від 4 до 10 годин) до поділу на волокна. М'ясо подрібнене, доведено до смаку і упаковано в стерильні скляні банки або спеціальні контейнери і покривається шаром жиру від готування.


Рилет з'явився у Франції в XV столітті в Луарі і традиційно найчастіше готуються зі свинини, але також і з інших видів м'ясом, такими як гусак, качка, курка, дикі птахи, кролик, а іноді і з рибою, такі як анчоуси, тунець або лосось. Рійети найкраще подавати при кімнатній температурі на підсмаженому хлібі. Це чудове і дуже смачне класичне блюдо французької кухні. Традиційно приготування рійєта було способом заготовлювати м'ясо на зиму у французьких селян. При цьому його зберігали в скляних або глиняних горщиках з герметичною кришкою.

Пов'язаний Пост
Коротко і цікаво про історію паштета і терріна

Коротко і цікаво про історію паштета і терріна

Немає нічого кращого, ніж влаштуватися в своєму улюбленому кріслі з келихом червоного вина і хрустким багетом, намазаним апетитним паштетом. Це один з наших улюблених способів розслабитися.

З історії апельсинового джему

З історії апельсинового джему

Апельсинове варення, джем, мармелад і так далі - дуже популярний літературний персонаж. Особливо його люблять вводити в дію англійські ....

Бретань і її солона карамель

Бретань і її солона карамель

Найбільш ранні коріння солоної карамелі можна простежити до Бретані у Франції, де кондитер Анрі Ле Ру став піонером цього виду мистецтва. Родом із сім'ї, що займалася торгівлею кондитерськими виробами, Ле Ру працював підмайстром в сімейному бізнесі, перш ніж переїхати до Швейцарії і вчитися на кондитера в єдиній в світі кондитерської школі.

Конфі з червоної цибулі - ідеальне доповнення до будь-якого м'яса або паштетів

Конфі з червоної цибулі - ідеальне доповнення до будь-якого м'яса або паштетів

Про Цибулевий Конфитюр (конфі) - що це за лакомство таке і з чим його їдять. Ідеальне доповнення до будь-якого м'яса або паштетів ...