Бретань і її солона карамель

heading_title

    Бретань - область Франції, яка, мабуть, виділяється найбільше. Тут є свій говорок, своя історична пам'ять, тут п'ють не вино, а сидр! А ще тут вигадали солону карамель ... Чим тільки не балує французька кухня!


    Найбільш ранні коріння солоної карамелі можна простежити до Бретані у Франції, де кондитер Анрі Ле Ру став піонером цього виду мистецтва. Родом із сім'ї, що займалася торгівлею кондитерськими виробами, Ле Ру працював підмайстром в сімейному бізнесі, перш ніж переїхати до Швейцарії і вчитися на кондитера в єдиній в світі кондитерської школі. 


   Повернувшись до Франції в 1965 році, Ле Ру в тому ж році взяв на себе управління сімейним магазином, продавши його в 1977 році і відкривши ще один магазин в Кібероне, Бретань, регіоні відомому виробництвом великої кількості солоного масла. Взагалі смак бретонської кухні кілька солонуватий за рахунок рясного використання морської солі. Ось і вершкове масло, з яким робили карамель для десертів і бретонських млинчиків, завжди було солоним.


  Карамель з солоного вершкового масла набула популярності, після декількох місяців експериментів Ле Ру створив цукерки з карамелі з подрібненими горіхами, які припали до смаку любителям солодощів. У 1980 році Ле Ру отримав нагороду «Краща солодкість у Франції» на міжнародній виставці кондитерських виробів. Рік по тому він зареєстрував торгову марку «CBS» (caramel au beurre sal?)


  Сьогодні у Франції є багато магазинів Henri Le Roux, де відвідувачі можуть спробувати ці цукерки з солоної карамелі. А щоб відсвяткувати 20-річчя своєї кондитерської, майстер навіть створив найдовшу карамель з солоного вершкового масла в світі довжиною 567,85 метрів і вагою 200 кг.


   Трохи пізніше в кінці 1990-х паризький шеф-кондитер П'єр Ерме представив свої мигдальні печива (Макароні) з солоним маслом і карамеллю, різнокольорові печива з солоною карамеллю завоювали весь світ. І це був справжній прорив бретонського смаку. Після того, як авторитетний журнал Gourmet опублікував рецепт солоної карамелі від П'єра Ерме, вона увійшла практично в кожен американський будинок. До 2000 року висококласні кухарі почали додавати трохи солі в карамельні і шоколадні страви. У 2008 році він вийшов на масовий ринок, коли його почали продавати H?agen-Dazs і Starbucks. З солоної карамеллю стали робити все підряд - тости, вафлі, млинці, чізкейк Брауні.


   Солона карамель особливо популярна в світі, але стає все більш популярною і в Україні. Поєднання солодких і солоних продуктів створює привабливі ласощі для смакових рецепторів, а солодкість змішується з сіллю, підсилює смак, щоб створити унікальний і апетитний аромат.

Пов'язаний Пост
Рійет - гастрономія з Франції

Рійет - гастрономія з Франції

Метод приготування м'яса, схожий на паштет. Готують з м'яса сільськогосподарських тварин, птиці та навіть риби, яку січуть, або ріжуть на кубики, ...

З історії апельсинового джему

З історії апельсинового джему

Апельсинове варення, джем, мармелад і так далі - дуже популярний літературний персонаж. Особливо його люблять вводити в дію англійські ....

Конфі з червоної цибулі - ідеальне доповнення до будь-якого м'яса або паштетів

Конфі з червоної цибулі - ідеальне доповнення до будь-якого м'яса або паштетів

Про Цибулевий Конфитюр (конфі) - що це за лакомство таке і з чим його їдять. Ідеальне доповнення до будь-якого м'яса або паштетів ...